همون طور که میدونید پرفورمنس مارکتینگ یا بازاریابی عملگرا، نوعی از بازاریابی به شمار میره که در اون، هزینه پس از دیدن نتایج به شرکت بازاریابی یا فرد بازاریاب تعلق میگیره. برای اجرای این نوع از بازاریابی باید قدم به قدم پیش رفت تا در نهایت بشه به اون هدفی که در ذهن هست رسید. پس از هدف گذاری در پرفورمنس مارکتینگ نوبت به انتخاب کانال های بازاریابی مناسب میرسه. منظور اینه که ما بعد از هدف گذاری باید انتخاب کنیم که چجوری و از چه طریقی می خوایم بازاریابی کنیم. راه های مختلفی برای اجرای این مرحله وجود داره که در ادامه به صورت دقیق اون ها رو بررسی میکنیم. همراهمون باشید.
انواع کانال های پرفورمنس مارکتینگ
کانال های پرفورمنس مارکتینگ رو میشه به دو دسته کلی تقسیم کرد که قراره باهم راجبشون صحبت کنیم:
کانال های آنلاین
این کانال ها همون طور که اسمشون هم مشخصه، در قالب آنلاین اجرا میشن.
تبلیغات همسان در پرفورمنس مارکتینگ
یکی از هوشمندانه ترین کانال ها برای پرفورمنس مارکتینگ، تبلغیات همسان یا بومی هستش. این تبلیغات اینجوری هست که در سایت ها یا کانل هایی قرار داده میشن که نوع محتوای اون صفحه یه ارتباطی با محصول مورد نظر داشته باشه؛ مثلا اگر محتوای اون صفحه در مورد طراحی سایت و مراحل اون هستش، میشه در انتهای اون صفحه و در قسمت مطالب پیشنهادی، آگهی ها و تبلیغاتی رو که در رابطه با فروش هاست و دامنه هستند، قرار داد.
این مدل از تبلغیات دو تا مزیت دارن؛ یکی اینکه کاربر اصلا حس نمیکنه که این تبلیغه و صرفا به چشم یه پیشنهاد بهش نگاه میکنه؛ دو اینکه بعد از اون که یه مطلب رو مطالعه کرد، ممکنه که به فکر خرید مواردی بیفته که در داخل اون مطلب بهش اشاره شده. این دو مورد خودش می تونه میزان تاثیرگذاری تبلیغات همسان رو نسبت به تبلیغاتی که صرفا در هرکجای سایت و بدون وجود ارتباط منطقی با مطالب سایت قرار داده میشن، چندین برابر افزایش بده.
رپورتاژ آگهی
یکی از بهترین کانال های پرفورمنس مارکتینگ، رپورتاژ آگهی هستش. منظور از رپورتاژ این هست که شما محتوایی رو مینویسید که در اون ضمن اینکه در حال انتقال اطلاعاتی به کاربر هستید، به محصول خودتون هم اشاره می کنید. این محتوا رو برای سایت ها یا کانال هایی که موضوع به نسبت یکسانی رو با حیطه کاری شما دارند و از بازدید خوبی هم برخوردارهستن، می فرستید تا رپورتاژ شما رو منتشر کنند. انتشار در داخل این سایت ها چون مخاطبان هدف تقریبا یکسانی با شما داره، میتونه خیلی تاثیر گذار باشه. از طرفی این آگهی ها در داخل سایت ها و کانال های پربازدید قرار داده میشن و همین باعث میشه تا محصول و برند شما بیشتر دیده بشه. مزیت سومش هم اینه که شما با اینکار سئو خارجی هم انجام دادید که میتونه برای رتبه گرفتن سایتتون داخل گوگل خیلی کمک کننده باشه.
همه اینها در نهایت دارن به ما میگن که اگر میخوای پرفورمنس مارکتینگ انجام بدی حتما همیشه رپورتاژ رو یه گوشه ذهنت قرار بده که میتونه خیلی خیلی تو این حیطه بهت کمک کنه.
پرفورمنس مارکتینگ و شبکه های اجتماعی
تو سالهای اخیر شاهد این موضوع بودیم که شبکه های اجتماعی چقدر میتونن تو حوزه تبلیغات، بازاریابی و فروش موثر باشن. از این شبکه ها برای بازاریابی عملگرا هم میتونیم استفاده کنیم. کمپین های مختلفی که در شبکه های اجتماعی برگذار میشن، میتونن نرخ فروش خوبی رو به همراه داشته باشن. موضوع مهم تعیین نوع شبکه اجتماعی مد نظر هستش. این موضوع بسته به این داره که کاربران و مخاطبان هدف شما دقیقا در کدوم شبکه های اجتماعی فعالیت بیشتری دارن. بعد از اون شما می تونید با هدف گذاری برروی اون شبکه و راه اندازی انواع کمپین ها، به هدف مورد نظرتون برسید.
یکی دیگه از مزایای پرفورمنس مارکتینگ در شبکه های اجتماعی مثل یوتیوب، اینستاگرام و ... اینه که میتونن آمار دقیقی از نرخ فروش، تعامل، ترافیک و ... رو در اختیار شما قرار بدن تا با استفاده از اون بتونید نتایج رو به خوبی ارزیابی کنید.
بازاریابی عملگرا و همکاری در فروش
این مدل از کانال پرفورمنس مارکتینگ اینجوری هستش که فرد بازاریاب یه قسمتی از تبلیغات رو میده تا افراد دیگه براش انجام بدن؛ در اصل برای خودش تیم درست میکنه و در نهایت بعد از رسیدن به نتایج توافق شده با فروشنده و دریافت هزینه، بخشی رو به عنوان کمسیون به اون افراد پرداخت میکنه. مزیت این روش اینه که باعث میشه تا نرخ ترافیک شما خیلی بیشتر بشه و اون افراد با تبلیغ در صفحات خودشون باعث میشن تا شما سریعتر به هدف نهایی خودتون برسید.
بازاریابی ایمیلی
به صورت معمول بازاریابی ایمیلی رو به عنوان کانال های پرفورمنس مارکتینگ در نظر نمیگیرن اما میشه که ازش در این حیطه هم استفاده کرد. در این نوع از بازاریابی فرد میتونه ایمیل هایی رو برای افراد و مخاطبان هدف ارسال کنه و براساس میزان بازکردن ایمیل، کلیک و ... اون ها رو مدیریت کنه و با اصلاح و بهبودشون به هدف نهایی برسه.
کانال های آفلاین
این مدل از کانال های پرفورمنس مارکتینگ، جز قدیمی ترین انواع بازاریابی به شمار میرن که از قدیم الایام اجرا میشدن. تبلیغات تلویزیونی،ایونت ها، بیلبورد و تبلیغات چاپی چند نوع از این تبلیغات هستند. همون طور که متوجه شدید از معایب این مدل از کانال ها عدم امکان بررسی دقیق نتایج هست و همین موضوع، کار پرفورمنس مارکتر رو خیلی سخت میکنه.
انتخاب نوع کانال پرفورمنس مارکتینگ
خب اینکه از بین این همه کانال پرفورمنس مارکتینگ کدوم رو انتخاب کنید، به عوامل مختلفی بستگی داره. اول اینکه هدفتون چی بوده از بازاریابی عملگرا؟ جذب مخاطب؟ فروش؟ شناساندن برند؟ وقتی هدف تعیین بشه، بر اساس اون میتونید بهترین کانال رو انتخاب کنید.
محل تجمع مخاطبان هدف هم خیلی مهمه. گاهی شبکه های اجتماعی میتونن نتایج خیلی بهتری رو نسبت به سایت ها به شما بدن. خب پس کار عاقلانه اینه که شما به جای رپورتاژ و تبلیغلات همسان داخل سایت ها، بهتره برید و روی شبکه اجتماعی که اکثر مخاطبانتون اونجا هستند، سرمایه گذاری کنید.
میزان بودجه هم اهمیت داره. شما براساس بودجه ای که در اختیار دارید میتونید تعیین کنید که کدوم کانال می تونه تو بازه زمانی کوتاه، شما رو به هدف هاتون برسونه.
خلاصه مطلب ...
خب تواین مقاله در مورد انواع کانال های پرفورمنس مارکتینگ باهم صحبت کردیم و متوجه شدیم که کلا دو نوع کانال برای بازاریابی عملگرا وجود داره: یکی در بستر آنلاین و یکی در بستر آفلاین. کانال های آنلاین شامل رپورتاژ آگهی در سایت هایی با موضوع تقریبا مشابه و تعداد بازدید زیاد، استفاده از تبلیغات همسان، سرمایه گذاری برروی شبکه های اجتماعی که مخاطب هدف ما در اون فعالیت بیشتری داره و یا استفاده از سیستم همکاری در فروش هستش. کانال های آفلاین هم که مدل های قدیمی تر از جمله تبلیغات تلویزیونی، بیلبورد، ایونت و ... رو شامل می شن.
در نهایت این شما هستید که براساس هدفتون از بازاریابی عملگرا، تحلیل مخاطب هدف و در نهایت میزان بودجه، تصمیم میگیرد که از کدوم کانال برای اجرای بازاریابی خودتون استفاده کنید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشه.