پشتیبانی
دریافت مشاوره رایگان
021 - 91099882
لطفاً فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

بازاریابی دیجیتالی در مقابل بازاریابی سنتی

آخرین بروزرسانی: 21 آذر
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
بازاریابی دیجیتالی در مقابل بازاریابی سنتی
لیلا فلاح نویسنده: لیلا فلاح لیلا یک بازاریاب محتوای ماهر در وبکده است. او با تمرکز بر ایجاد محتوای جذاب، تخصص خود را از طریق مقالات روشنگرانه در مورد روندهای SEO و بازاریابی دیجیتال به ارمغان می آورد
playدیجیتال مارکتینگ (بازاریابی)
وبلاگ دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی) بازاریابی دیجیتالی در مقابل بازاریابی سنتی

بحث بازاریابی، همیشه جز بحث های پرچالش برای افراد دارای کسب و کار بوده. علت این موضوع هم تاثیرگذاری شدید بازاریابی بر روی فروش محصولات و خدمات هست. روش های مختلفی برای بازاریابی وجود داره که دو مدل از پر طرفدارترین هاش، دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی هست. در ادامه این دو نوع از مارکتینگ رو به صورت کامل بررسی می کنیم. همراهمون باشید.

تعریف بازاریابی سنتی و دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی سنتی همون طور که از اسمش هم مشخصه از روش های قدیمی تبلیغات به شمار میاد. به عنوان مثال تبلیغاتی که در تلویزیون پخش می شوند، بیلبورد های سطح شهر، آگهی هایی که در ایستگاه اتوبوس، روی ویترین مغازه ها و ... قرار داده می شوند، همگی جزئی از بازاریابی سنتی هستند. این نوع بازاریابی از قدیم وجود داشته و همچنان هم مورد استفاده قرار می گیره و تاثیرات خاص خودش رو هم داره.

احتمالا از نام بازاریابی دیجیتال هم بتونید حدس بزنید که به چه نوع بازاریابی گفته میشه. در بازاریابی دیجیتال یا همون دیجیتال مارکتینگ، افراد از رسانه های اجتماعی و موارد تحت وب برای تبلیغات استفاده می کنند. مثلا بازاریابی ایمیلی، بهبود موتور جست و جو با سئو، نرم افزارهای همکاری در فروش، تولید محتوا و ... همگی فرزندان این روش نوین بازاریابی به شمار می روند. دیجیتال مارکتینگ به سرعت در حال گسترش هست و روز به روز تعداد افرادی که در این حوزه فعالیت دارند، بیشتر و بیشتر میشه. علت اون هم اینه که مردم بیشتر اوقات فراغت خودشون رو در این محیط می گذرونند؛ پس مشخصه که شانس دیده شدن برندها در فضای وب، بسیار افزایش پیدا می کنه.

تفاوت های دیجتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی

این دو مدل از بازاریابی از جنبه های مختلف دارای تفاوت های قابل توجهی هستند؛ اما مهم ترین تفاوت اونها، در روش یا کانالی هست که برای تبلیغات استفاده می کنند. مثلا در بازاریابی سنتی، شیوه بازاریابی براساس تبلیغ تلویزیونی، چاپ تبلیغات در مجله و روزنامه و یا ایجاد کاتالوگ و پخش اون در محیط هایی که مخاطب هدف وجود داره، هست. همون طور که مشخصه اینها روش های قدیمی هستند که از چندین سال قبل هم وجود داشتند و مورد استفاده قرار می گرفتند. اما بازاریابی دیجیتال، نام و نشونی از نوین بودن داره. این بازاریابی بر اساس اینترنت و محیط های تحت وب هست که از طریق گوشی هوشمند قابل دسترسی هستند؛ وسیله ای که امروزه بالغ بر 90 درصد مردم از اون استفاده می کنند.

تفاوت دیگه این دو نوع بازاریابی، از نظر سن مخاطبان و کاربرانش هست. مشخصه که تبلیغات رادیویی و تلویزیونی، مجلات، روزنامه و ... بیشتر توسط افراد مسن دیده میشوند واین افراد به این مدل تبلیغات بهتر پاسخ میدهند؛ اما دیجیتال مارکتینگ، افراد جوان تر رو جذب میکنه. تقریبا همه جوون ها روزانه زمان زیادی رو صرف گشتن در سوشال مدیا یا استفاده کردن از تلفن همراه می کنن و همین باعث میشه به مخاطبان هدف دیجیتال مارکتینگ تبدیل بشوند.

از تفاوت های دیگه بازاریابی دیجیتال و بازاریابی سنتی، بحث هزینه هاشون هست. تصور کنید که تمایل دارید تا یک کاتالوگ در مورد محصول مورد نظر، به میزان 1000 عدد تولید و پخش کنید. در وهله اول هزینه طراحی اون بسیار زیاد هست. از اون گذشته، چاپ این تعداد کاتالوگ هزینه بسیار زیادی رو به فرد تبلیغ کننده تحمیل می کنه. حالا اگر همون تبلیغ رو در بستر وب قرار بدید نه تنها هزینه ها از نصف هم کمتر میشه بلکه بی نهایت کاربر می تونن اون رو در واحد زمان ببینند. پس از نظر هزینه ها، دیجیتال مارکتینگ میتونه در اکثر مواقع مقرون به صرفه تر از بازاریابی سنتی باشه.

مورد بعد اینکه در بازاریابی سنتی، فرد تبلیغ کننده عملا با مشتری ارتباطی نداره و با ارائه تبلیغ، این اجازه رو بهش میده که اگر دوست داشت خرید کنه! این ویژگی بازاریابی سنتی به مذاق برخی از افراد خیلی خوش میاد. اما در مورد بازاریابی دیجیتال این قضیه صادق نیست. در بازاریابی دیجیتال کاربر سوالاتش رو میپرسه، با بازاریاب تعامل داره و حتی گاهی اوقات هم درخواست اطلاعات بیشتر مثل تعداد عکس یا نمونه کار اضافه تر داره.

تفاوت دیگه از این دو مدل از بازاریابی، در تحلیل داده هاشون هست. در بازاریابی سنتی، تحلیل داده ها خیلی سخته و عملا فرد باید زمان زیادی رو صرف کنه و در نهایت هم دقت کافی رو نداره. اما بازاریابی دیجیتال اینطور نیست. در بازاریابی دیجیتال همه چیز قابلیت ارزیابی داره؛ اونم در کمترین زمان ممکن. اینجوری باعث میشه تا بازاریاب بتونه سریع روش ها رو اصلاح کنه یا اگر روشی مناسب بود، همون رو گسترش بده.

شباهت های دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی سنتی

تا اینجا در مورد تفاوت های بازاریابی سنتی و دیجیتال صحبت کردیم، اما نمیشه که حرفی از شباهت هاشون نزنیم.

در هر دو نوع بازاریابی، محصولی که فروخته میشه میتونه هرچیزی باشه؛ مثلا کالا، خدمات، دوره آموزشی و ... . از طرفی هم در بازاریابی دیجیتال و هم در بازاریابی سنتی، قیمت درست و منصفانه، بسیار موثر هستش و می تونه فروش رو افزایش بده.

مکان هم در بازاریابی سنتی و دیجیتال وجود داره. منظور از مکان جایی هست که مشتری به اون مراجعه می کنه تا اطلاعاتی رو راجب برند یا محصول مورد نظر کسب کنه. حالا این مکان می تونه یه سایت باشه یا یه مغازه 3 در 3!

پروموشن که یکی از مهم ترین ارکان بازاریابی و به معنی شناساندن برند و محصول به مشتریان از طریق تبلیغات و بازاریابی هست. پروموشن درهر دو نوع بازاریابی سنتی و دیجیتال مارکتینگ مورد استفاده قرار می گیره.

دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی سنتی؟

خب تا الان شباهت ها و تفاوت های این دو مدل از بازاریابی رو بررسی کردیم. الان نوبت میرسه به پاسخ این سوال که کدوم روش مناسب تر هست؟

اینکه شما کدوم روش رو انتخاب کنید کاملا بستگی داره به مخاطبان هدفتون، نوع محصولی که ارائه میدید و میزان بودجه ای که دارید. اگر مخاطبان شما افرادی هستند که در رنج سنی مسن قرار می گیرند، احتمالا بازاریابی سنتی بهتر جواب میده و در صورتی که محصول یا خدمات شما برای افراد جوان تر هست، ما به شما بازاریابی دیجیتال رو پیشنهاد می کنیم.

از طرفی اگر بودجه شما محدود هست و در حال حاضر هزینه کافی برای انجام تبلیغات سنتی ندارید، دیجیتال مارکتینگ به دلیل مقرون به صرفه بودن، میتونه برای شما مناسب تر باشه.

در نهایت...

خب در این مقاله ما دو مدل از مشهورترین انواع بازاریابی، یعنی بازاریابی سنتی و دیجیتال مارکتینگ رو باهم مقایسه کردیم. همون طور که متوجه شدید این دو نوع بازاریابی از نظر مخاطبان هدف، میزان هزینه، روش های اجرایی، تحلیل داده و تعامل با مخاطبان با هم تفاوت هایی رو دارند. اینکه شما کدوم روش رو برای تبلیغات محصول یا خدماتتون انتخاب کنید، کاملا به مخاطبان هدفتون و میزان بودجه ای که دارید بستگی داره. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشه.

سوالات متداول

معمولا افرادی که سن بالاتری دارند با بازاریابی سنتی جذب می شوند و افراد جوان تر، مخاطب هدف دیجیتال مارکتینگ هستند.
قطعا. روش هایی از این بازاریابی مثل تبلیغات تلویزیونی، بیلبورد، بنر و ... هنوز هم می تونن از بهترین روش های بازاریابی به شمار بروند.
از اونجایی که بازاریابی دیجیتال در نهایت هزینه بسیار کمتری رو برای فرد میتراشه، ما به چنین افرادی این مدل از بازاریابی رو پیشنهاد می کنیم.
اشتراک گذاری: whatsup واتساپ telegram تلگرام X ایکس
ارسال دیدگاه
فهرست