تفاوت راه اندازی سایت با وردپرس و یا کدنویسی اختصاصی ؟

وردپرس یا کدنویسی اختصاصی ؟

مقایسه پیاده سازی وب سایت با وردپرس و یا کدنویسی اختصاصی


در سال 1998 نرم‌افزار Dreamweaver به عنوان یکی از پیشگامان در زمینه کمک به طراحان وب معرفی شد و به سرعت رهبری این عرصه را در دست گرفت. این ابزار با ارائه امکانات قدرتمند، فرآیند طراحی وب‌سایت‌ها را از جنبه‌های مختلف آسان نمود.
همزمان با توسعه این صنعت، اهمیت استانداردهای وب که توسط کنسرسیوم وب جهانی (W3C) تعیین شده بود، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. در این میان Dreamweaver و برخی دیگر از ابزارهای طراحی وب به دلیل عدم سازگاری کامل با این استانداردها مورد انتقاد قرار گرفتند.

W3C چیست؟

W3C که مخفف کنسرسیوم جهانی وب (World Wide Web Consortium) است به عنوان یک سازمان بین‌المللی با هدف توسعه و تعیین استانداردهایی برای اطمینان از سازگاری و یکپارچگی وب فعالیت می‌کند. این استانداردها طراحی شده‌اند تا اطمینان حاصل کنند که تمامی وب‌سایت‌ها قادر به کار کردن به طور موثر با تمامی مرورگرهای موجود، از جمله اینترنت اکسپلورر، موزیلا فایرفاکس، گوگل کروم، سافاری و اپرا هستند. رعایت این استانداردها تضمین می‌کند که وب‌سایت‌ها در انواع مختلف دستگاه‌ها و مرورگرها به درستی نمایش داده شوند، بدون توجه به تفاوت‌های فنی آن‌ها.
با گذشت زمان، سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) به عنوان ابزارهایی برای آسان کردن فرآیند ساخت وب‌سایت‌ها معرفی شدند.  CMS ها امکان طراحی وب و مدیریت محتوا ‌سایت‌ها را بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی فراهم می‌کنند،  به این ترتیب افراد بیشتری را قادر می‌سازند تا به راحتی وب‌سایت‌های خود را ایجاد و به‌روزرسانی کنند.

(CMS) چیست؟

سیستم مدیریت محتوا (CMS)، یک پلتفرم نرم‌افزاری قدرتمند است که به عنوان موتور پشتیبان وب‌سایت شما عمل می‌کند. CMS به عنوان یک نرم‌افزار پیش‌ساخته و آماده به کار، روی سرور وب‌سایت شما نصب می‌شود و به مدیران سایت امکان می‌دهد تا بدون نیاز به دانش فنی پیچیده یا طراحی مجدد کامل سایت، محتوای آن را به راحتی ویرایش، به‌روزرسانی یا اضافه کنند. در هسته این سیستم‌ها، طراح وب یک بار ساختار محتوایی وب‌سایت را ایجاد می‌کند و سپس این سیستم را بر روی وب‌سایت نصب می‌کند. 

امروزه برای طراحی وبسایت های مختلف از تکنولوژی های گوناگونی استفاده می‌شود. این وبسایت ها می‌توانند شامل وبسایت های شخصی، تجاری، شرکتی و غیره باشند. به طور کلی طراحی سایت را می‌توان به دو دسته ی cms آماده و کدنویسی اختصاصی تقسیم کرد.
منظور از cms های آماده، سیستم های مدیریت محتوای آماده هستند که از قبل با یکسری امکانات مشخص طراحی شده‌اند. این سیستم ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

1. cms رایگان و اپن سورس با امکانات محدود مانند وردپرس
2. cms پولی که توسط شرکت ها طراحی می‌شوند.

Cms رایگان از جمله وردپرس:
وردپرس (WordPress) یکی از معروفترین cms های آماده می‌باشد که یک سیستم مدیریت محتوای آماده خارجی متن باز (open source) است که به زبان فارسی بازگردانی شده و به طور رایگان قابل دانلود و استفاده می‌باشد، البته بعضی از توسعه دهندگان وب سایت ها یکسری افزونه های پولی برای آن قرارداده‌اند اما در مجموع از قالب ها و افزونه های آماده و رایگان استفاده می‌شود. به عبارتی این سیستم برای کسب و کار های تخصصی مناسب نیست زیرا به صورت عمومی تعبیه شده و همچنین رابط کاربری پیچیده و دشواری دارد که توسعه یک وب سایت از طریق وردپرس و یا اعمال تغییر در آن نیازمند یک فرد متخصص است که پیدا کردن فردی در این حوزه مشکل است.

وردپرس
وردپرس

Cms پولی:
امروزه برخی از شرکت ها cms های اختصاصی خود را ارائه داده‌اند. یکی از مزیت های آن این است که برای کاربران ایرانی طراحی و به طور بومی برنامه نویسی شده و توسعه آن توسط خود شرکت ها صورت گرفته است. این cmsها با اسم هایی از قبیل سایت ساز و فروشگاه ساز و ... ارائه می‌شوند که نسبت به سیستم وردپرس کاملا بهینه و کارکرد آسان تری دارند، البته برای راه اندازی و یا توسعه آن شما می‌توانید بدون دانش و یا مهارت خاصی به راحتی وبسایت خود را پیاده سازی کنید که برای استفاده از این سیستم ها ملزم به پرداخت هزینه می‌باشید.

مقایسه وردپرس با کدنویسی اختصاصی
مقایسه وردپرس با کدنویسی اختصاصی

کدنویسی اختصاصی: 
طراحی اختصاصی وب سایت، امروزه به معنای پیاده سازی یک ایده جدید وکاملا منحصر به فرد و یا سفارشی سازی یک سایت بر اساس سلیقه و نیاز مشتری می‌باشد. این نوع طراحی نیازمند کدنویسی از صفر تا صد می‌باشد، هرچند هزینه آن نسبت به سیستم تولید محتوای آماده بیشتر است اما در مقابل مالکیت کامل سایت و تمامی حقوق آن به مشتری تعلق خواهد گرفت و دیگر شرکت حق فروش آن را به هیچ عنوان نخواهد داشت.

بنابراین هر یک از روش های استفاده از cms های آماده و کدنویسی اختصاصی، مزایا و معایب خود را دارند که درک تفاوت بین این دو روش بسیار حائز اهمیت است، زیرا انتخاب نادرست ممکن است منجر به انتخاب یک پلتفرم نامناسب برای کسب و کار شما شود و در نهایت به هزینه های شما، هزینه ریدیزاین وبسایت هم اضافه می شود.در ادامه به برخی از تفاوت های وردپرس و برنامه نویسی اختصاصی می‌پردازیم که به شما کمک می کند تا روش مناسب برای کسب و کار خود را انتخاب کنید.

تفاوت های cms های آماده با کد نویسی اختصاصی

اولین و بارز ترین تفاوت وردپرس و برنامه نویسی در کدنویسی است. همانطور که در ابتدا توضیح دادیم، وردپرس شامل افزونه ها و المان های از قبل آماده شده است ولی در وب سایت اختصاصی همه ی المان ها مطابق با سلیقه و نیاز مشتری از ابتدا تا انتها کدنویسی می‌شود.
مورد بعدی، قابلیت انتخاب قالب وبسایت است که در وردپرس، چندین قالب آماده قرار داده شده ولی امکان ویرایش در المان های هر قالب بدون تغییر در کد وجود ندارد ولی در کدنویسی اختصاصی، فرایند طراحی قالب به صورت کاملاً سفارشی و تطبیق یافته با نیاز مشتری انجام می‌شود به عبارت دیگر، قالب وبسایت به طور کامل براساس سلیقه و نیاز مشتری از صفر تا صد طراحی و پیاده سازی می‌شود و همچنین بعد از طراحی امکان ویرایش در المان های قالب ائم از حذف امکانات موجود و یا افزودن امکانات جدید و ... وجود دارد. از این رو، انتخاب بین وردپرس و یا کدنویسی اختصاصی باید با توجه به نیاز ها و اولویت های خاص شما صورت گیرد. لازم به ذکر است که قالب وبسایت اولین تجربه بصری کاربران با وبسایت شماست، بنابراین انتخاب CMS مناسب و قالب مناسب بسیار حائز اهمیت است.
یکی دیگر از تفاوت ها، سرعت بارگذاری است که سرعت بارگذاری وبسایت ها بسیار مهم است و می‌تواند تأثیر زیادی بر تجربه کاربری و موفقیت وبسایت داشته باشد. باید توجه داشت که سرعت لود وبسایت ها به عوامل مختلفی از جمله حجم کد، تعداد و نوع فایل ها، بهینه سازی تصاویر، سرور میزبانی، وضعیت اتصال اینترنت کاربران و غیره بستگی دارد. در سایت هایی که ما طراحی می‌کنیم تا حدودی سرعت نسبتا بالایی نسبت به وردپرس دارد و دلیل آن وجود کدهای زیاد در وردپرس می‌باشد که ممکن است بعضی کدها مورد نیاز شما نباشد، در نتیجه حجم زیادی از منابع سرور و یا هاست را درگیر می‌کند که همین علت، باعث کند شدن سرعت بارگزاری صفحات وب سایت می‌شود.
تفاوت بعدی در هزینه ها می‌باشد که در سیستم های اختصاصی، هزینه طراحی بالاتر است زیرا طراحی از صفر تا صد مطابق با سلیقه و نیاز مشتری صورت می‌گیرد و مدیریت روزانه آن بسیار ساده تر می‌باشد ولی استفاده از وردپرس هزینه طراحی وب سایت را کاهش می‌دهد، زیرا از قالب ها و افزونه های آماده استفاده می‌کند و امکان تغییر المان بدون دانش کدنویسی مقدور نمی‌باشد.

اما با همه این توضیحات ، کدام بهتر است ؟

در واقع، هیچ گزینه ای بین استفاده از یک CMS آماده و یا ایجاد یک وب سایت اختصاصی وجود ندارد که به صورت مطلق بهتر باشد. انتخاب بین این دو گزینه بستگی به نیاز ها، اهداف و منابع شما دارد وهر کدام از این روش ها مزایا و معایب خود را دارند و باید با توجه به نیاز های خاص پروژه، تصمیم گیری شود.
به عنوان مثال، اگر به دنبال یک راه ساده و سریع برای طراحی وبسایت پروژه های کوچک هستید، CMS های آماده مانند وردپرس برای شما مناسب هستند. اما اگر به دنبال یک سایت با قابلیت های بیشتر و بهینه تر برای پروژه های متوسط هستید، CMS های پولی مانند سایت ساز، فروشگاه ساز و ... مناسب هستند و در صورتی که به دنبال یک سایت کاملاً منحصر به فرد و با امکانات بیشتر برای پروژه های بزرگ با نیازهای خاص و پیچیدگی های فنی هستید، کدنویسی اختصاصی می‌تواند بهترین گزینه باشد. بنابراین، تصمیم گیری بین استفاده از CMS آماده یا ایجاد یک وب سایت اختصاصی بستگی به شرایط خاص هر پروژه دارد.

مقایسه وردپرس با برنامه نویسی اختصاصی

CMS اختصاصی  CMS آماده معیار
زمان‌بر و هزینه‌بردار، نیازمند طراحی و کدنویسی از صفر سریع‌تر و ارزان‌تر، به دلیل استفاده از ابزارها و قالب‌های پیش‌ساخته زمان و هزینه
امکان سفارشی‌سازی نامحدود و کنترل کامل بر هر جزء از وب‌سایت انعطاف‌پذیر اما ممکن است با محدودیت‌هایی در سفارشی‌سازی مواجه شود انعطاف‌پذیری و سفارشی‌سازی
امکان استفاده از پروتکل‌های امنیتی سفارشی، نیازمند تیم توسعه‌دهنده برای پشتیبانی و به‌روزرسانی‌ها دارای جامعه توسعه‌دهنده فعال برای پشتیبانی و به‌روزرسانی‌های امنیتی، اما ممکن است هدف حملات سایبری قرار گیرد پشتیبانی و امنیت
نیازمند تخصص فنی بیشتر برای نگهداری، به‌روزرسانی‌ها نیاز به دخالت توسعه‌دهنده دارند نگهداری آسان‌تر، به‌روزرسانی‌ها و افزونه‌ها به راحتی قابل دسترس نگهداری و به‌روزرسانی

آشنایی با سایت ساز وبکده

سایت ساز وبکده، یکی از پیشگامان در حوزه ساخت سایت در ایران با هدف ارائه راه‌حلی آسان برای طراحی سایت‌های حرفه‌ای، بدون نیاز به دانش پیچیده برنامه‌نویسی یا طراحی وب، طراحی شد.
تیم متخصص وبکده هرساله به توسعه این سیستم پرداخته و پس از سال ها تلاش مستمر، این سایت‌ساز در خدمت شما عزیزان است.
یکی از ویژگی‌های برجسته سایت ساز وبکده، قابلیت ویرایش آسان وب‌سایت‌ها بدون نیاز به دانش فنی است. این امر باعث می‌شود که حتی کاربرانی که تجربه‌ای در زمینه برنامه‌نویسی یا طراحی وب ندارند نیز بتوانند به راحتی وب‌سایت‌های خود را مدیریت، به‌روزرسانی و سفارشی‌سازی کنند.
در سامانه پیشرفته سایت‌ساز، شما از خدمات پشتیبانی ۲۴ ساعته بهره‌مند خواهید شد تا هر زمانی که نیاز به کمک داشتید پاسخگوی شما باشیم. چنانچه سوالی دارید یا به دنبال مشاوره رایگان هستید می‌توانید به راحتی با شماره 55469627-031 تماس بگیرید. تیم متخصص ما همواره آماده ارائه راهنمایی‌های لازم برای به حداکثر رساندن حضور آنلاین شما و بهینه‌سازی تجربه کاربری وب‌سایت‌تان است.

سایت ساز وبکده
سایت ساز شرکت فضای مجازی وبکده

جمع بندی

تصمیم‌گیری برای انتخاب روش مناسب طراحی وب‌سایت یک چالش اساسی است که نیازمند درک عمیق از اهداف، نیازها و منابع موجود است. از یک سو، سیستم‌های مدیریت محتوای (CMS) آماده مانند وردپرس، با ارائه راه‌حل‌های ساده و سریع، امکان راه‌اندازی وب‌سایت‌های کوچک تا متوسط را با هزینه و زمان کمتر فراهم می‌آورنداز سوی دیگر، توسعه اختصاصی وب‌سایت، امکان سفارشی‌سازی نامحدود و کنترل کامل بر جزئیات را ارائه می‌دهد، اما با هزینه و زمان بیشتری همراه است. 

وبکده، پلتفرم نرم‌افزاری تحت وب ما، راهکاری بومی و آنلاین است که تمامی نیازهای شما را برای طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت برآورده می‌کند. با استفاده از قالب‌های پیشفرض و المان‌های متنوع ما، شما می‌توانید وب‌سایت خود را تنها با چند کلیک و بدون نیاز به دانش فنی خاصی، دقیقاً مطابق با سلیقه خود بسازید. وبکده امکان مدیریت آسان محتوا، تصاویر و بخش‌های مختلف وب‌سایت را فراهم می‌آورد، و راهکاری جامع برای انواع کسب‌وکارها از تجاری و شرکتی گرفته تا تبلیغاتی، سازمانی، خبری و شخصی ارائه می‌دهد.
همین حالا با وبکده شروع کنید و به جامعه‌ای از کسب‌وکارهای موفق آنلاین بپیوندید!