پشتیبانی
دریافت مشاوره رایگان
021 - 91099882
لطفاً فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

صفحات یتیم : صفحات فراموش‌ شده‌ای که بر سئو تأثیر منفی دارند

آخرین بروزرسانی: 17 مرداد
مدت زمان مطالعه: 12 دقیقه
صفحات یتیم : صفحات فراموش‌ شده‌ای که بر سئو تأثیر منفی دارند
لیلا فلاح نویسنده: لیلا فلاح لیلا یک بازاریاب محتوای ماهر در وبکده است. او با تمرکز بر ایجاد محتوای جذاب، تخصص خود را از طریق مقالات روشنگرانه در مورد روندهای SEO و بازاریابی دیجیتال به ارمغان می آورد
playسئو و بهینه سازی (SEO)
وبلاگ سئو و بهینه سازی (SEO) صفحات یتیم : صفحات فراموش‌ شده‌ای که بر سئو تأثیر منفی دارند

جنبه ای از سئو که ممکن است برای شما جدید باشد، مفهوم صفحات یتیم است. امروز در حال کاوش در اثر دیجیتال هستیم، جایی که صفحات گم شده در گستره وسیع وب سایت شما، مورد توجه قرار نمی گیرند و پیوندی ندارند. این صفحات نادیده گرفته شده که از ترافیک شلوغ معابر اصلی سایت شما پنهان شده اند، می توانند به طور قابل توجهی بر سلامت سئو سایت و تجربه کاربری شما تأثیر بگذارند.
در این راهنما، ما دنیای صفحات یتیم را بررسی می‌کنیم، کشف می‌کنیم که آنها چه هستند، چگونه بر سایت شما تأثیر می‌گذارند و مهمتر از همه، چگونه می‌توانید آنها را پیدا کنید، اصلاح کنید و از آن جلوگیری کنید تا مطمئن شوید که سایت شما به خوبی متصل است. بنابراین، بیایید این جنبه نادیده گرفته شده سئو را ورق بزنیم و آن صفحات پنهان را در معرض دید قرار دهیم!

صفحات یتیم چیست؟

صفحات یتیم، صفحات وب هستند که بدون هیچ پیوند داخلی که از جای دیگری در سایت شما به آنها اشاره می کند. آنها بخشی از سفر معمول بازدیدکنندگان از طریق وب سایت شما نیستند، بلکه آنها را برای کاربران و موتورهای جستجو  تقریباً نامرئی می کند. مثل این است که اتاقی در خانه خود داشته باشید که فقط با دانستن مکان آن می توانید به آن دسترسی داشته باشید، نه از طریق هیچ در یا گذرگاهی از داخل خانه و یا همچنین وب سایت خود را به عنوان یک شهر شلوغ تصور کنید. هر صفحه، یک ساختمان است که توسط جاده ها (پیوندها) به هم متصل شده اند. صفحات یتیم مانند ساختمان های مجردی هستند که هیچ جاده ای به آنها منتهی نمی شود. آنها بخشی از شهر هستند اما از ترافیک و زندگی آن جدا شده اند.

نمونه ای از یک صفحه یتیم

تصور کنید راهنمای دقیقی در مورد «بهترین شیوه‌های سئو برای سال 2024 » ایجاد کرده‌اید، اما از وبلاگ، صفحه اصلی یا صفحات دسته‌بندی شما پیوند داده نشده است ولی در سایت شما وجود دارد، اما راهی به آن وجود ندارد. اگرچه صفحه ممکن است ارزشمند باشد، اما جداسازی آن برای بازدیدکنندگانی که از آن سود می برند و موتورهای جستجویی که می توانند آن را رتبه بندی کنند، بی فایده می کند. پس در نتیجه، شناسایی و آدرس دادن به صفحات یتیم مهم است زیرا آنها پتانسیل استفاده نشده را نشان می دهند و همچنین آنها می توانند محتوای ارزشمند، صفحات محصول یا دسته بندی مهم، یا مقالات آموزنده ای باشند که به سادگی در فضای خالی دیجیتال گم می شوند. هنگامی که آنها را دوباره در ساختار سایت خود ادغام می کنید، می توانید تجربه کاربری را بهبود ببخشید و همچنین سئو را بهبود ببخشید و کاری کنید که هر قسمت از وب سایت شما در جهت اهداف شما کار کند.

نمونه صفحات یتیم
نمونه صفحات یتیم

چه چیزی باعث یتیم شدن صفحات می شود؟

صفحات یتیم مانند یادگارهای فراموش شده تاریخ وب سایت شما هستند که اغلب به طور ناخواسته از طریق تغییرات و به روز رسانی های مختلف ایجاد می شوند. در اینجا نگاهی دقیق تر به مقصران رایج در پشت این صفحات داریم:

1. مهاجرت و طراحی مجدد سایت

وقتی سایت خود را جابه جا می کنید یا دوباره طراحی می کنید، صفحات ممکن است در انتقال گم شوند. مثل بسته بندی وسایل یک خانه است. گاهی اوقات، همه چیز پشت سر گذاشته می شود. اگر ساختار جدید سایت شامل پیوندهایی به تمام صفحات قدیمی نباشد، ممکن است برخی از آنها یتیم شوند.

2. به روز رسانی و حذف محتوا

در فرآیند به روز رسانی سایت خود، ممکن است بدون اینکه متوجه شوید پیوندهای صفحات خاصی را حذف کنید. با گذشت زمان، همانطور که پیوندها به روز می شوند یا حذف می شوند، صفحاتی که زمانی به خوبی متصل بودند، می توانند خود را ایزوله کنند.

3. صفحات تست و توسعه

توسعه دهندگان اغلب صفحات آزمایشی را ایجاد می کنند که قرار نیست بخشی از ناوبری اصلی سایت باشند. این صفحات برای آزمایش مفید هستند، اما اگر به درستی ادغام یا پس از استفاده حذف نشوند، می توانند یتیم شوند.

4. خطاهای دستی

گاهی اوقات، صفحات یتیم صرفاً نتیجه یک اشتباه هستند. یک چک باکس از دست رفته در اینجا، یک پیوند فراموش شده در آنجا و ناگهان صفحه‌ای دارید که در فضا شناور است و ارتباط آن با بقیه سایت شما قطع شده است.

5. محصولات یا خدمات متوقف شده

در تجارت الکترونیک یا سایت‌های مبتنی بر خدمات، صفحات محصول یا خدمات ممکن است پس از قطع شدن یتیم شوند. اگر این صفحات را به درستی بایگانی یا تغییر مسیر ندهید، ممکن است یتیم شوند.

6. صفحات تبلیغاتی یا فرود

گاهی اوقات، ممکن است یک صفحه فرود خاص برای یک کمپین یا تبلیغات ایجاد کنید و ترجیح دهید آن را به سایت اصلی خود پیوند ندهید. اگر چه این ممکن است در ابتدا عمدی باشد، اما اگر این صفحات پس از کمپین مدیریت نشوند، می‌توانند به‌عنوان یتیم‌های بدون توجه باقی بمانند.

7. نظارت های معماری

همانطور که سایت ها رشد می کنند و تکامل می یابند، برای معماری پیچیده و برای استفاده سخت می شوند. بدون ساختار شفاف و حفظ شده، صفحات به راحتی می توانند قطع و فراموش شوند.

درک این دلایل اولین قدم در شناخت صفحات یتیم شماست. شناخت نحوه به وجود آمدن آنها می تواند به شروع دوباره بافتن آنها در تار و پود وب سایت شما کمک کند و اطمینان حاصل شود که آنها به هدف و استراتژی سئو سایت شما کمک می کنند. هر صفحه یتیم یک فرصت از دست رفته است، اما با کمی کارآگاهی و برخی پیوندهای استراتژیک، می توانید آنها را بار دیگر به دارایی های ارزشمند تبدیل کنید.

صفحات یتیم چگونه بر سئو تاثیر می گذارند؟

صفحات یتیم اتاق های مخفی در عمارت وب سایت شما هستند. آنها ممکن است حاوی گنج یا زباله باشند، اما تا زمانی که پنهان هستند، ارزش یا ضرر واقعی آنها ناشناخته باقی می ماند. حال وقتی صحبت از سئو به میان می آید، این صفحات جدا شده می توانند به طور قابل توجهی بر عملکرد سایت شما تأثیر بگذارند. در اینجا به این صورت است:

1. صفحات فهرست نشده

نقش اصلی خزنده های موتورهای جستجو، کشف و فهرست بندی صفحات در وب است. آنها معمولاً این کار را با دنبال کردن پیوندها از یک صفحه به صفحه دیگر انجام می دهند. صفحات یتیم، فاقد این پیوندهای حیاتی، شبیه به اتاق‌های بدون در، برای خزنده‌ها سخت است. اگر صفحه‌ای ایندکس نشده باشد، در نتایج جستجو نشان داده نمی‌شود و برای مخاطبان احتمالی شما تقریباً نامرئی می‌شود. در حالی که نقشه سایت ممکن است به خزنده ها کمک کند تا این صفحات را پیدا کنند، اما تضمینی نیست، به خصوص اگر صفحه فاقد علائم مهم دیگر مانند بک لینک یا به روز رسانی محتوا باشد.

2. رتبه های پایین

فرض کنید یک صفحه یتیم ایندکس می شود. فقدان پیوندهای داخلی منجر به آن به این معنی است که ارزش پیوند ارزشمند را از دست می دهد - واحد پولی وب که از طریق پیوندها جریان می یابد و قدرت و اعتماد را به شما می دهد- از نظر موتورهای جستجو، یک صفحه یتیم هیچ ارتباطی برای تضمین ارتباط یا کیفیت آن ندارد. این جداسازی اغلب منجر به رتبه‌بندی پایین‌تر در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) می‌شود که به معنای دید و ترافیک کمتر برای آن صفحات است.

3. تجربه کاربری ضعیف

تصور کنید که به طور تصادفی به صفحه ای با محتوا یا محصولات عالی برخورد کرده اید، اما دیگر هرگز آن را پیدا نمی کنید زیرا به هیچ کجای سایت پیوند داده نشده است. صفحات یتیم می توانند بن بست های خسته کننده ای برای کاربران ایجاد کنند. اگر بازدیدکنندگان این صفحات را بیابند (شاید از طریق پیوندهای مستقیم یا نتایج جستجو)، ممکن است با اطلاعات منسوخ شده مواجه شوند یا در مورد مکان بعدی سایت شما دچار مشکل شوند. این تجربه کاربری ضعیف می‌تواند منجر به افزایش نرخ پرش، کاهش تعامل تبدیل شود.

تاثیر پذیری صفحات یتیم به روی سئو
تاثیر پذیری صفحات یتیم به روی سئو

چگونه صفحات یتیم را تعمیر کنیم؟

خوشبختانه، تعمیر صفحات یتیم یک فرآیند نسبتا آسان است. در اینجا آمده است که چگونه می توانید به این صفحات فراموش شده جان بدهید و سئو سایت خود را تقویت کنید:

1. حذف صفحات

همه صفحات یتیم ارزش ذخیره کردن ندارند. ارزیابی کنید که آیا محتوا قدیمی، نامربوط، یا ارزشمند هست؟ که در غیر اینصورت اگر صفحه ای، دیگر هدفی را دنبال نمی کند، یا محتوای آن بهتر است در جای دیگری از سایت شما پوشش داده شود، ممکن است زمان خداحافظی فرا رسیده باشد. حذف صفحات غیر ضروری می تواند سایت شما را ساده کند و تلاش های سئوی شما را در جایی که اهمیت دارد، متمرکز کند.

2. ادغام صفحات

گاهی اوقات، صفحات یتیم با محتوایی را می‌بینید که با صفحات دیگر سایت شما همپوشانی دارند. در این موارد، محتوای صفحه یتیم را با یک صفحه برجسته تر و مرتبط ادغام کنید. این نه تنها صفحه یتیم را حذف می کند، بلکه صفحه باقی مانده را با محتوا و کلمات کلیدی اضافی تقویت می کند.

3. پیوند به صفحات یتیم

ساده ترین راه برای تعمیر یک صفحه یتیم این است که از قسمت های مرتبط سایت خود به آن پیوند دهید. به دنبال محتوای مرتبط، منوهای ناوبری یا حتی پاورقی سایت خود به عنوان نقاط بالقوه برای افزودن پیوند باشید. فقط یک پیوند خوب می تواند یک صفحه یتیم را به خانواده بازگرداند و اجازه می دهد ارزش پیوند جریان یابد و صفحه را هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو قابل مشاهده کند.

4. تغییر مسیر صفحات

اگر یک صفحه یتیم جایگزین شده است یا دیگر مرتبط نیست، تغییر مسیر 301 را به یک صفحه فعلی یا مرتبط تر در نظر بگیرید. این تضمین می کند که هر ترافیک یا ارزش پیوندی که صفحه یتیم را انباشته کرده است، هدر نمی رود بلکه به صفحه ای منتقل می شود که به نفع اهداف سایت شما باشد.

5. اضافه کردن تگ noindex

در برخی موارد، ممکن است بخواهید یک صفحه از سایت شما بدون پیوند باقی بماند، اما همچنین بخواهید از فهرست شدن آن توسط موتورهای جستجو جلوگیری کنید. افزودن یک تگ noindex به این صفحات به موتورهای جستجو می‌گوید که آن‌ها را در فهرست خود قرار ندهند. این به ویژه برای صفحات آزمایشی، صفحات کمپین موقت یا هر صفحه دیگری که نمی خواهید در نتایج جستجو ظاهر شود، مفید است.

چگونه از یتیم شدن صفحات جلوگیری کنیم؟

بازگشت به استعاره "زیرساخت های اجتماعی ما، جلوگیری از صفحات یتیم مانند حفظ شبکه ای از جاده ها در شهر شما است". پیوند داخلی، اطمینان حاصل می کند که هر صفحه در دسترس و متصل است که در اینجا نحوه جلوگیری از ظهور صفحات یتیم و حفظ یک وب سایت سالم و مرتبط با یکدیگر آمده است:

1. ساختار وب سایت قوی داشته باشید

یک ساختار سایت به خوبی برنامه ریزی شده نقش مهمی در جلوگیری از یتیم شدن صفحات دارد و تضمین می کند که هر صفحه مکان و هدفی دارد. توصیه می شود که به طور منظم معماری وب سایت خود را بررسی و به روز کنید تا مطمئن شوید که منطقی، کاربر پسند و جامع است که یک روش استفاده از ساختار، سلسله مراتبی است که در آن هر صفحه حداقل به یک صفحه مرتبط دیگر پیوند داده می شود. این کار نه تنها باعث می شود تا کاربران به راحتی در سایت شما حرکت کنند، بلکه کار موتورهای جستجو را نیز آسان تر می کند تا تمام محتوای شما را پیدا کرده و فهرست بندی کنند.

2. ارزش (authority) صفحه را توزیع کنید

ارزش لینک، قدرت رتبه بندی که از طریق لینک ها منتقل می شود، یک ارز حیاتی در سئو است. مطمئن شوید که این ثروت را در سراسر سایت خود با پیوند دادن مناسب به تمام صفحات خود پخش می کنید. به طور مرتب صفحاتی را که پیوندهای ورودی کم یا بدون لینک دارند، بررسی کنید. در نظر بگیرید که چگونه می‌توانند بهتر در ساختار سایت شما ادغام شوند، چه از طریق پیمایش اصلی، پیوندهای متنی از محتوای مرتبط، یا حتی پیوندهای پاورقی برای صفحات کمتر برجسته.

3. صفحات یتیم را در یک هدف سئو کنید (یا آنها را ادغام کنید)

هر صفحه در سایت شما باید هدف مشخصی از سئو را داشته باشد که با استراتژی کلی محتوای شما مطابقت داشته باشد. اگر صفحه ای یتیم پیدا کردید، نقش آن را ارزیابی کنید. آیا کلمه کلیدی یا نیاز کاربر خاصی را هدف قرار می دهد؟ آیا این بخشی از سفر کاربر یا مسیر تبدیل است؟ اگر ارزشمند است، راهی برای گنجاندن آن در ساختار سایت خود بیابید. اگر هدف مشخصی را دنبال نمی کند، در نظر بگیرید که آیا می توان آن را با محتوای دیگری ادغام کرد یا اینکه باید به طور کلی حذف شود.

4. صفحات یتیم خود را زیر نظر داشته باشید

برای جلب توجه هر صفحه ای که به تازگی یتیم شده است، مراقب وب سایت خود باشید. نظارت منظم به سایت شما کمک می کند تا قابل پیمایش و فهرست بندی کامل باقی بماند. در اینجا نحوه ماندن در بالای صفحات یتیم و کنترل وب سایت خود آورده شده است:

  • ممیزی های منظم سایت: ممیزی های معمول را با ابزار دلخواه خود برنامه ریزی کنید. این ابزارها می توانند به شما در شناسایی صفحات یتیم در زمان ظهور کمک کنند. بررسی و رسیدگی به این مسائل را جزئی از روال سئو ماهانه خود قرار دهید.
  • بررسی تجزیه و تحلیل: مراقب داده های تجزیه و تحلیل خود باشید. به دنبال صفحاتی باشید که ترافیک مستقیم دریافت می کنند اما ترافیک ارجاعی از سایر صفحات سایت شما ندارند. اینها ممکن است صفحات یتیمی باشند که مستقیماً یا از طریق پیوندهای خارجی قابل دسترسی هستند.
  • مدیریت تغییر: هر زمان که تغییراتی در سایت خود ایجاد می کنید، خواه در مورد حذف محتوا، طراحی مجدد یا مهاجرت به یک دامنه جدید، ساختار پیوند را دوباره بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که هیچ صفحه ای بدون پیوند باقی نمانده است.
  • آموزش کارمندان: اگر تیمی دارید که وب سایت شما را مدیریت می کند، مطمئن شوید که همه اهمیت پیوند داخلی و تأثیر صفحات یتیم را درک می کنند. آموزش تیم خود برای تشخیص و جلوگیری از یتیم شدن صفحات، حیاتی است.
  • مستندات: تمام صفحات خود و منابع پیوند مورد نظر آنها را ثبت کنید. این می تواند یک صفحه گسترده ساده باشد که هدف هر صفحه، پیوندهای داخلی اشاره شده به آن و هر کمپین یا پیوند خارجی مرتبط با آن را ردیابی می کند.
  • بررسی منظم و به روز رسانی ساختار لینک داخلی: سایت شما برای حفظ یک سایت سالم، باید در دسترس و به طور کامل ایندکس شده باشد.
  • ادغام استراتژی‌های نظارت در شیوه‌های سئو: به حداقل رساندن خطر صفحات یتیم کمک می‌کند.

این یک کار مداوم است، اما اهمیت آن در حفظ سلامت سایت را نمی توان نادیده گرفت. با توجه جدی و یک رویکرد فعالانه، هر صفحه در سایت شما به طور موثر به هدف خود عمل می کند و به مخاطبان مورد نظر خود می رسد.

سوالات متداول

به طور کلی، صفحات یتیم برای سئو مضر در نظر گرفته می شوند زیرا نمی توان آنها را به طور موثر خزیده و ایندکس کرد که منجر به مشکلاتی در دید و رتبه بندی می شود. با این حال، ممکن است دلایل استراتژیک برای داشتن صفحات یتیم، مانند صفحات فرود خاص برای کمپین ها، وجود داشته باشد. با این وجود، اینها باید به دقت مدیریت شوند تا اطمینان حاصل شود که تأثیر منفی بر سئوی کلی شما ندارند.
ایجاد یک صفحه یتیم روش موثری برای پنهان کردن آن از دید موتورهای جستجو نیست، زیرا ممکن است آن را از طریق نقشه های سایت یا لینک های مستقیم از سایت های خارجی پیدا کنند. اگر می خواهید از نمایش صفحه در نتایج جستجو جلوگیری کنید، بهتر است از تگ noindex استفاده کنید.
در حالی که از نظر تئوری یافتن صفحات یتیم به صورت دستی با مقایسه فهرست‌های URL از منابع مختلف مانند Google Analytics، کنسول جستجوی گوگل و فایل‌های گزارش سرور امکان‌پذیر است، اما این یک فرآیند کار فشرده است. ابزارهای خودکار می توانند فرآیند را به طور قابل توجهی ساده و سرعت بخشند.
فرکانس بسته به اندازه و پویایی وب سایت شما می تواند متفاوت باشد. با این حال، یک روش خوب این است که صفحات یتیم را به عنوان بخشی از ممیزی منظم ماهانه SEO خود بررسی کنید. علاوه بر این، عاقلانه است که پس از به‌روزرسانی‌های اصلی سایت، انتقال یا تعمیرات اساسی محتوا، بررسی کنید.
بله، صفحات یتیم می توانند منجر به تجربه کاربری ضعیف شوند. اگر کاربران از طریق پیوندهای خارجی یا دسترسی مستقیم به این صفحات برخورد کنند، ممکن است اطلاعات قدیمی پیدا کنند یا مسیر ناوبری واضحی برای کاوش بیشتر سایت شما نداشته باشند. این می تواند منجر به ناامیدی و احتمال خروج آنها از سایت شما شود.
اشتراک گذاری: whatsup واتساپ telegram تلگرام X ایکس
هوش مصنوعی چیست؟در این ویدئو به هوش مصنوعی که امکان مدل‌سازی توانایی ذهن انسان را به ماشین‌ها می‌دهد، می‌پردازیم و درباره مثال‌های هوش مصنوعی مانند چت جی بی تی و گوگل بارد صحبت می‌کنیم 0
سئو يا بهينه سازي براي موتورهاي جستجوگر چيست؟ (بخش 3)در این ویدئو به تکنیک‌های سئو خارجی که شامل شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی فرم‌ها و انجمن‌ها، لینک طعمه، بازاریابی ویدئو و غیره می‌شوند، می‌پردازیم 1
سئو يا بهينه سازي براي موتورهاي جستجوگر چيست؟ (بخش 2)بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر مهم است که در این ویدئو به سئو فنی که شامل نام لینک، توضیحات متا، عنوان صفحه، کلمات کلیدی، هدینگ و alt تصاویر می‌شود، میپردازیم 2
سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجوگر چیست؟ (بخش 1)سئو دارای سه بخش اصلی است: سئو داخلی، سئو فنی و سئو خارجی. در این ویدئو به سئو داخلی که موجب بهبود و بهینه‌سازی ساختار و محتوای وبسایت می‌شود، میپردازیم 4
ارسال دیدگاه
فهرست