پشتیبانی
دریافت مشاوره رایگان
021 - 91099882
لطفاً فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

مقایسه محتوای دینامیک با محتوای استاتیک

آخرین بروزرسانی: 22 آذر
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
مقایسه محتوای دینامیک با محتوای استاتیک
لیلا فلاح نویسنده: لیلا فلاح لیلا یک بازاریاب محتوای ماهر در وبکده است. او با تمرکز بر ایجاد محتوای جذاب، تخصص خود را از طریق مقالات روشنگرانه در مورد روندهای SEO و بازاریابی دیجیتال به ارمغان می آورد
playتولید محتوا
وبلاگ تولید محتوا مقایسه محتوای دینامیک با محتوای استاتیک

دنیای محتوا دنیای خیلی گسترده ای هست و محتوا ها تاثیر بسیار زیادی رو روی بازاریابی و نتایج اون می گذارند. بر اساس قابل تغییر بودن یا نبودن محتوا، می تونیم اون رو به دو دسته کلی محتوای دینامیک و محتوای استاتیک تقسیم بندی کنیم. همون طور که اسمشون هم مشخصه دینامیک نام و نشونی از تغییر پذیر و پویا بودن داره اما استاتیک داره نشون میده که ثابته و تغییر نمیکنه. در ادامه خیلی مفصل تر میخوایم راجب این دو نوع محتوا صحبت کنیم. همراهمون باشید.

منظور از محتوای دینامیک یا پویا چیست؟

منظور از محتوای پویا، محتوایی هست که بر اساس رفتار کاربر نمایش داده میشن و همون طور که از اسمشون هم مشخصه متغیر هستند. به عبارتی این محتوا نتیجه سرچ های قبلی خود کاربر هستش و گوگل و یا پلتفرم های دیگه، براساس سرچ های قبلی کاربر و اطلاعاتی که از او دارند، بهش محتوا هایی رو پیشنهاد می کنند که قبلا راجبشون سرچ کرده. مثلا فرض کنید شما قبلا راجب آموزش زبان انگلیسی در یوتیوب یا اینستاگرام سرچ کردید، بعد از اون این پلتفرم ها در قسمت اکسپلور خودشون، ویدوئوهایی که در رابطه با آموزش زبان انگلیسی هست رو بیشتر بهتون نشون میدن.

سوالی که اینجا ممکنه پیش بیاد اینه که چطوری این اتفاق میفته؟ خب این عمل حاصل همکاری سرور میزبان و برنامه و اپلیکیشن هایی هست که برروی آن نصب شدند. این اپلیکیشن ها در نهایت با استفاده از انواع داده هایی که از کاربر در اختیار دارند مثل زمان ورود به سیستم، سرچ های قبلی و چت ها و ... محتواهای مورد نظر رو براساس سلیقه کاربر، در اختیارش قرار میدن.

منظور از محتوای استاتیک یا ایستا چیست ؟

محتوای ایستا یا استاتیک یعنی محتوایی که ثابته و تغییری نمیکنه. مثلا فایل هایی که برروی سایت آپلود میشن، اعم از فیلم، ورد، موسیقی و ... تا زمانی که تفییری در قسمت مدیریتی انجام نشه، بدون تغییر و با یه شکل و ترتیب، به کاربر نشون داده میشن.

نحوه عملکرد این نوع از محتوا بدین صورت هست که کاربر لینکی رو وارد می کنه یا کلماتی رو سرچ می کنه. سرور میزبان بر اساس اطلاعاتی که در درون خودش ذخیره هستند و ثابت هم هستند، محتواهایی رو در اختیاز کاربر قرار میده.

چند نمونه از محتواهای پویا و استاتیک

برای مثال در یک وبسایت، صفحات مختلف محتوای استاتیک اون هستند و موجودی محصولات، نظر کاربر و ... جزئی از محتوای پویای اون به شمار میرن که در نهایت در کنار هم باعث میشن تا اون سایت به دید کاربران بیاد و بتونن باهاش تعامل کنند. یا مثلا در مورد محتواهای ویدئویی، ویدئو پخش شده ممکنه ثابت باشه اما ویدئوهای پیشنهادی، نظرات و ...  پویا هستند. همچنین در مورد شبکه های اجتماعی، صفحه اختصاصی شما و پست های یک پیج ثابت هستند، اما محتواهای اکسپلور براساس رفتارکاربران تعیین میشن.

تفاوت محتوای پویا و استاتیک

خب در اینجا  میخوایم این دو نوع محتوا رو به صورت دقیق با هم مقایسه کنیم تا درک بهتری از هر دو نوع داشته باشید.

در وهله اول همون طور که مشخصه محتواهای استاتیک قابلیت تغییر ندارند اما این موضوع برای محتوا های پویا صادق نیست. محتوای پویا قابلیت شخصی سازی داره و اصلا همین ویژگیش هم هست که تاثیر زیادی روی رشد سایت و پلتفرم داره؛ در حالی که محتواهای استاتیک به صورت ثابت برای تمامی افراد طراحی شده اند.

در رابطه با بارگذاری محتوا، آپلود محتوای استاتیک بسیارسریعترهستش و میزان فضای سرور کمتری رو اشغال می کنه؛ اما محتوای پویا زمان زیادی رو برای بارگذاری نیاز داره و فضای زیادی رو هم برای ذخیره سازی مصرف می کنه.

از نظر سئو و بهینه سازی، کار بر روی محتواهای استاتیک خیلی راحت تره. سئو محتواهای پویا یخورده سخت تر هست و استراتژی های بیشتری رو هم نیاز داره.

از نظر مدیریتی هم مشخصه که کار با محتواهای استاتیک خیلی راحت تر هست و محتواهای پویا پیچیدگی های بیشتری رو دارند. از لحاظ ایمنی، محتوا ایستا کمتر مورد حملات مختلف قرار میگیره؛ یعنی اینکه برقراری امنیتش یخورده راحت تر از محتواهای پویا هست.

در نهایت محتوای پویا استفاده کنیم یا ایستا؟

جواب این سوال هر دو مورد هست. استفاده از یک مورد از اینها نمی تونه به تنهایی شما رو به اهدافتون برسونه. شما لازم هست که از هر دو نوع محتوای پویا و استاتیک در وبسایت یا پلتفرم مربوطه استفاده کنید تا در وهله اول بتونید مخاطب رو به صفحه خودتون بکشونید و اون رو جذب کنید و در نهایت بر اساس سلیقه و رفتارش، محتواهای دلخواهش رو بهش ارائه بدید.

در آخر...

خب همون طور که در اینجا یاد گرفتیم، براساس تغییر پذیری میتونیم محتوا ها رو به دو دسته پویا و ایستا تقسیم بندی کنیم. محتوای پویا به محتوایی گفته میشه که براساس رفتار کاربر، سرچ های اخیر، تعاملات و ... قابل تغییر هست؛ مثلا ویدئوهای پیشنهادی در پلتفرم های مختلف مثل یوتیوب، بخش اکسپلور اینستاگرام، موجودی محصولات و ... همگی جز محتوا هیا پویا یا دینامیک به حساب میان. محتوای استاتیک هم به محتوایی گفته میشه که قابلیت تغییر نداره؛ مثلا پست هایی که فرد در پیج اینستاگرام قرار میده، وبلاگ و صفحات مختلف سایت و ... همگی بخشی از محتوای استاتیک هستند. باید بدونید که برای اینکه در بازاریابی بتونید موفق بشید، بهتره تا هر دو نوع محتوا رو در دستور کار خودتون قرار بدید.

امیدواریم این مقاله براتون مفید بوده باشه.

سوالات متداول

برای مثال صفحات سایت، وبلاگ، ویدئو آپلود شده در چنل یوتیوب، پست اینستاگرام و .... نمونه ای محتوای استاتیک هستند. ویدئو های پیشنهادی، نظرات کاربران، موجودی محصولات و ... همگی نمونه ای از محتوای دینامیک به شمار میروند.
برای بهینه سازی و سئو محصولات، طبیعتا کار با محتوا های پویا به دلیل پیچیدگی هایی که دارند سخت تر هست.
برقراری ایمنی برای محتواهای استاتیک بسیار راحت تر هستش و  میزان حملاتی که به اون ها میشه هم نسبت به محتوای پویا کمتر هست.
اشتراک گذاری: whatsup واتساپ telegram تلگرام X ایکس
روش هاي توليد يك محتوا اصولي براي جذب كاربر (پارت 2)در این ویدئو به راهکار و روش هایی برای توليد يك محتوای جذاب و مفید برای نگه داشتن کاربر می پردازیم. 2
روش هاي توليد يك محتوا اصولي براي جذب كاربر (پارت 1)در این ویدئو به راهکارهایی برای توليد يك محتوای جذاب و مفید برای نگه داشتن کاربر می پردازیم. 2
ارسال دیدگاه
فهرست